Feedback Ми на Facebook
       
 
 
   

ПОШУК

Режим роботи дзвінків

№ уроку Розклад дзвінків Перерва
1 8.30-9.15 10 хв
2 9.25-10.10 10 хв.
3 10.20-11.05 10 хв.
4 11.15-12.00 20 хв.
5 12.20-13.05 20 хв.
6 13.25-14.10 10 хв.
7 14.20-15.05 5 хв.
8 15.10-15.55 5 хв.
9 16.00-16.45

Освіта в Україні

     

Гарячі лінії

 

Календар

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Шкільний офіцер поліції


Сідельникова
Луїза Олексіївна

Сержант поліції

тел. 050-342-18-39

Свята

Календар свят і подій

Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній»

»
29.05.2019, 16:10Переглядів: 795

Учні 5-Б,В класів з класними керівниками Гаврилюк Ж.М. та Кузьминець Т.В. здійснили поїздку до одного з найтаємничих міст України- Чернігова, а саме в Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній». Він просто таки насичений легендарними історичними пам’ятками. Зокрема, можна назвати Колегіум, П’ятницьку церкву, Антонієві печери, Катеринівську церкву.

Колегіум - чи не найстаріший навчальний заклад в Україні. Йому понад 300 років! Там вчили усіх предметів виключно на латинській мові. Адже тоді латина була ніби зараз англійська. У Колегіумі навчалися самі хлопці. Їм могло бути від 8 до 16 років і всі вони сиділи разом в одному класі. Покаранням за невивчені уроки та погану поведінку ставало побиття різочками, які завжди стояли в кутку. До речі, неука та бешкетника бив не вчитель, а його однокласники. Вразив учнів і Свято-Троїцький собор - це визначна архітектурна пам’ятка доби Гетьманщини у Чернігові.

Він був побудований у 1695 році. Фасад храму має спеціальні ніші, в яких вміщені мальовані ікони, і відтак здається що вони об'ємні, це ефект 3 D. Як розповів екскурсовод Михайло, вирізьблений наче соти, хрест на фасаді, - пропускає сонячне світло так, що в середині храму здається, що то наче божественне світло ллється з неба, і все здається більш урочистим. Для цього цей хрест розміщений точно на захід сонця.

Дуже цікавою була зустріч з дуже популярним будинком – оселею гетьмана Івана Мазепи. Дім був побудований аж у 1690 році. На його фасаді нараховується 27 відмінностей, несиметричних деталей, як нам розповідав екскурсовод Михайло. Вони є в обрамленнях вікон, у карнизах. Існує легенда про наречену Мазепи, Мотрю. Мотря була проклята своєю матір’ю, бо закохалася у гетьмана Івана. Кажуть, що дух дівчини досі перебуває у цих стінах. І якщо прийти до цього дому вночі та обійти його,- можна побачити її дух. Живе тут і дух Великого Шевченка.

З Чернігівщиною у знаменитого Кобзаря було пов’язано дуже багато у житті. Він не раз повертався сюди до поліського краю, до Чернігівщини та навколишніх сіл. І вперше бував тут ще в дитинстві. Шевченка вражала таємнича природа цієї землі, а відтак дуже надихала на створення нових картин та творів.

Учениця 5-В класу Суліма Катерина

Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній»

Перегляньте також:


«Джура – Сокіл» 2019
  25 травня 2019 року повернувся з районних змагань «Джура – Сокіл» рій гімназії «Діалог» «Козацька варта».
Вибори депутата Дитячого парламенту Дарницького району
  22 травня відбулися вибори до Дитячого парламенту Дарницького району міста Києва, який утілює творчі ідеї учнів у життя.
Презентація дитячих проектів EVORANK
21 травня відбулася презентація дитячих проектів EVORANK.
Екскурсія 7-Б до Кам'янця-Подільського
Під час травневих свят ми, разом з нашим 7-Б класом та класним керівником відвідали одне з найгарніших міст України - Кам’янець-Подільський.
Народознавча година «Вишита сорочка – символ України»
До Дня вишиванки на народознавчу годину «Вишита сорочка – символ України» до бібліотеки №133 завітали учні 5-Б класу гімназії «Діалог».
 

Дякую, я вже з Вами

Запрошуємо Вас вподобати сторінку гімназії «Діалог» в Facebook