Feedback Ми на Facebook
       
 
 
   

ПОШУК

Режим роботи дзвінків

№ уроку Розклад дзвінків Перерва
1 8.30-9.15 10 хв
2 9.25-10.10 10 хв.
3 10.20-11.05 10 хв.
4 11.15-12.00 20 хв.
5 12.20-13.05 20 хв.
6 13.25-14.10 10 хв.
7 14.20-15.05 5 хв.
8 15.10-15.55 5 хв.
9 16.00-16.45

Освіта в Україні

     

Гарячі лінії

 

Календар

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Шкільний офіцер поліції


Сідельникова
Луїза Олексіївна

Сержант поліції

тел. 050-342-18-39

Свята

Календар свят і подій

Визначна подія в житті освітян України

»
31.10.2011, 10:33Переглядів: 1430

    28 жовтня 2011 року в Києві відбувся  ІІІ  Всеукраїнський  з’їзд  працівників освіти, який проводило Міністерство освіти і науки, молоді та спорту.

Честь представляти Дарницький  район  на цьому з’їзді була  надана  директору нашої гімназії, заслуженому  працівнику  освіти України, лауреату медалі А.С.Макаренка, медалі В.Сухомлинського Л.П.Кузьминець.

    Проведення цього з’їзду зумовлене потребою у глибокому аналізі сучасного стану та проблем освітньої галузі, вітчизняного і світового досвіду, визначення стратегії і основних напрямів подальшого її розвитку.

    Урочисте відкриття пленарного засідання ІІІ Всеукраїнського з’їзду працівників освіти відбулося за участю Прем’єр-міністра України Миколи Азарова. Роботу з’їзду відкрив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

    На з’їзді розглядалися  Національна стратегія розвитку освіти на 2011-2021 роки, проект закону про вищу освіту, а також звернення до Верховної Ради щодо оновлення законодавчої влади в галузі освіти. Стратегія розвиту освіти, яка розглядалася на з’їзді, отримала позитивний висновок європейських структур.

    "Найголовніший документ, що винесений на з’їзд – це Національна стратегія розвитку освіти України на період 2011-2021 роки. Вона побудована таким чином, що успадковує рішення, закладені в жовтні 2001 року в Національну доктрину розвитку освіти. Також на з’їзді ми хочемо запропонувати до розгляду законопроект про вищу освіту і стандарт базової та повної середньої освіти. Тобто державний стандарт, який буде визначати навчання у школі, відповідно базової – до 9-го класу включно та старшої школи – у 10-11-му класах. Ще один документ, який ми плануємо розглянути, – це звернення делегатів з’їзду до Верховної Ради України з метою синхронізації зусиль щодо оновлення законодавчої бази", – зазначив Д.Табачник.

    Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник під час свого виступу на пленарному засіданні з’їзду зазначив, що до кінця поточного року всі вчителі мають ліквідувати свою «комп’ютерну малописемність». Він також наголосив, що в Україні потрібно нарощувати темпи «хрестового походу» за повернення дитячих садків та, посилаючись на розрахунки демографів, пояснив, чому з роками кількість шкіл в Україні буде зменшуватися. Міністр зазначив, що за 10 років в Україні стало на 2,5 млн. менше школярів і ці процеси неминуче призвели до зменшення кількості шкіл та наповнюваності класів. Водночас, за словами Дмитра Табачника, практично не залишилось учительських вакансій, значно зріс відсоток учителів пенсійного віку та в кілька разів зросла вартість навчання одного учня.

    Дмитро Табачник також зауважив, що кількість школярів до 2018 року зберігатиметься приблизно на сучасному рівні. Після чого на п'ять років трохи зросте, але після 2024 року знову почне зменшуватись. Найскладніша ситуація, за його словами, буде з чисельністю осіб віком від 18 до 23 років, і до початку 2020-х років їх кількість скоротиться більш ніж на 40%. «Висновок - від будь-яких мораторіїв на закриття шкіл діти не народжуються, шкіл буде меншати. Враховуючи політичний наступ «фронтовиків змін» на практично безлюдні села під гаслом захисту шкіл, мушу підкреслити – на прапорі Міністерства було і залишається лише одне гасло – «Якість освіти». Оптимізація передбачає, перш за все, надання якісної освіти всім дітям України», - наголосив Міністр. Він також зазначив, що зменшиться і середня наповнюваність класів та шкіл, що вплине на середнє навантаження вчителів.

    На з’їзд прибуло та зареєструвалось 974 делегати з усіх областей України – представники освітянської галузі, яких обрано на регіональних конференціях, у роботі з’їзду брали участь урядовці, народні депутати України, представники міністерств та відомств, громадських організацій, центральних і регіональних засобів масової інформації. На з’їзді також  були присутні  400 запрошених педагогічних працівників різного рівня: ветерани педагогічної праці, науковці, педагоги, учителі-новатори.

    Делегати прийняли в цілому Національну стратегію розвитку освіти та нову редакцію закону "Про вищу освіту".

    Учасники з'їзду також запропонували протягом 2 тижнів внести до цих документів поправки та передати Президенту Віктору Януковичу. Також вони прийняли резолюцію до парламенту з вимогами забезпечення заробітної плати на рівні середньої по промисловості; встановлення пенсій не менш, ніж 80% від зарплати тощо. Резолюція була ухвалена одноголосно.

Визначна подія в житті освітян України Визначна подія в житті освітян України


Перегляньте також:


Екскурсія до міста Коростень.
19 жовтня наш 9-Б клас їздив на екскурсію в Житомирську область до міста Коростень.
Вулицями рідного міста
Ми дуже часто проходили повз ці будівлі, пам’ятки, споруди, і багато з нас не знали історію їх створення. Ось, наприклад, про що нам розповіли на черговій екскурсії «Вулицями рідного міста».
До уваги учнів та батьків !!!
З 10 жовтня 2011 року в гімназії проходить І етап Всеукраїнських предметних олімпіад з базових дисциплін за складеним графіком. До участі запрошуються всі бажаючі учні. Графік перегляньте в повній новині натиснувши "Читати далі" Адміністрація гімназії «Діалог»
Екскурсія до історико-меморіального музею Михайла Грушевського
 Добігає кінця капітальний ремонт і реставрація будинку на вулиці Паньківській 9, де свого часу жив видатний історик і громадсько-політичний діяч М.Грушевський.    Незважаючи на те, що в кінці жовтня тут відбудеться відкриття історико-меморіального музею Михайла Грушевського, ми відвідали його наприкінці вересня.
Виставка «Освіта Дарниці – сьогодення і перспективи розвитку»
   24 вересня 2011 року в парку ім. Воїнів-інтернаціоналістів, що в Дарницькому районі столиці, відбулася освітянська виставка «Освіта Дарниці – сьогодення і перспективи розвитку». Усі 105 освітянських установ району, включаючи дошкільні, взяли участь у виставці і підготували експозиції, присвячені досягненням кожного з них.
 

Дякую, я вже з Вами

Запрошуємо Вас вподобати сторінку гімназії «Діалог» в Facebook