Feedback Ми на Facebook
       
 
 
   

ПОШУК

Режим роботи дзвінків

№ уроку Розклад дзвінків Перерва
1 8.30-9.15 10 хв
2 9.25-10.10 10 хв.
3 10.20-11.05 10 хв.
4 11.15-12.00 20 хв.
5 12.20-13.05 20 хв.
6 13.25-14.10 10 хв.
7 14.20-15.05 5 хв.
8 15.10-15.55 5 хв.
9 16.00-16.45

Освіта в Україні

     

Гарячі лінії

 

Календар

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Шкільний офіцер поліції


Сідельникова
Луїза Олексіївна

Сержант поліції

тел. 050-342-18-39

Свята

Календар свят і подій

Екскурсія на Липки

»
6.11.2010, 22:47Переглядів: 2053

    Наш клас давно цікавився мистецтвом та спорудами кінця 19 століття про яке ми так часто чули на уроках. 
    Архітектура цього часу являє собою цікаве явище змішання двох стилів – Готики та Бароко і утворення нового стилю – Романтизму, тож ми дуже зацікавилися почувши про екскурсію на Липки. 
    Почалася екскурсія з того, що нас зустріла приємна жінка екскурсовод і запропонувала нам разом піднятися вздовж викладеної камінням вулички аж до будинку с химерами. 
    Виявляється на липках кожному будинку є про що розповісти, адже кожен з них має свою унікальну історію, а той легенду. 
    Першими обабіч вулички стоять шоколадний та повітряний будинки. Проте це не значить, що вони зроблені з шоколаду або з повітря – насправді шоколадний будинок так називається через те, що на початку 20 ст. у ньому першими Олександр Васильович Барижко та його дружина почали виготовляти та продавати у широкий загал кондитерські вироби з шоколаду, який до цього було дуже важко дістати. 
    Повітряний будинок називається так – тому, що з 1993 і по 1995 рік там жили два брати льотчики, нажаль більше інформації про них не збереглося. 
    Далі височать будинки – близнюки, що є до речі рекордсменами з висоти того часу, далі будинок червоний – зроблений з рідкісного на той час червоного каменю. 
    У всіх будинків є свій особливий та неповторний стиль – ви не знайдете двох схожих балконів, вікон, прикрас або сходинок, що ведуть до вхідних дверей, також прикрашеними різними візерунками і розписами. 
    Та окрасою всіх будинків звісно являється знаменитий будинок з химерами. 
    Про цю споруду ходять різноманітні чутки та легенди пов’язані з чудовиськами зображеними на ньому 
    На даний момент над будівлею майже завершені роботи по реконструкції і ми можемо бачити її такою, якою її побудував сам скульптор. 
    Завершують цю низку цікавих споруд будинок чемпіон, котрий свого часу декілька разів поспіль був признаний домом року та дім в якому колись проживав А.С. Пушкін. 
    Так екскурсія по Липкам виявилася дуже захоплюючою та пізнавальною.

 

Чудовиська ручної роботи на даху будинку з химерами

Екскурсія на Липки Екскурсія на ЛипкиЕкскурсія на Липки

Біля багатьох унікальних будинків знаходяться не менш неповторні фонтани.
Екскурсія на Липки Екскурсія на Липки Екскурсія на Липки

З вікон більшості будинків відкривається неймовірний краєвид.
Екскурсія на Липки Екскурсія на Липки Екскурсія на Липки

А різноманітність ідей інженерів та скульпторів втілених у спорудах – просто вражає.
Екскурсія на Липки Екскурсія на Липки Екскурсія на Липки


Перегляньте також:


Екскурсія у Ботанічний Сад
   Осінь – саме той час, коли варто відвідати ботанічний сад, адже лише зараз в останні передзимові дні ми ще можемо побачити пишні клени, сильні дуби та молоді берези вбрані у золоті, помаранчеві та багряні шати, лише зараз можемо насолодитися останніми променями сонця.      Наша екскурсія виявилася напрочуд цікавою та пізнавальною. Почалася вона з того, що
«Зірковий час» для Оксани Коршунової
   Талановиті діти гімназії «Діалог» наполегливо  продовжують підкорювати музичний олімп українського шоу-бізнесу.      В минулому році учень нашої гімназії Микита Кісєльов став фіналістом телевізійного шоу «Україна має талант», завдяки якому отримав популярність як в школі так і в країні. А вже  цієї осені, учні гімназії можуть спостерігати за творчими
«Шляхами подвигу і слави»
   Нещодавно учні нашого 8-Г класу стали учасниками Всеукраїнського збору активістів історико-краєзнавчої акції учнівської молоді «Шляхами подвигу і слави», що відбулась в приміщенні музею Великої Вітчизняної війни. Ми мали нагоду на власні очі побачити людей, які брали участь у визволенні Києва від німецько-фашиських загарбників, а також почули про пошукову роботу учнів різних міст
Екскурсія до Мамаєвої слободи
   15 жовтня 2010 року ми приїхали до Мамаєвої слободи. Всього за 7 км від Хрещатика, там, де бере початок річка Либідь, знаходиться цей чудовий куточок української природи.     Екскурсовод Людмила, витончена, гарна дівчина у національному одязі повела нас повз кучерявих садків, оперезаних плетеними тинами, до козацької триповерхової церкви в ім’я Покрови Пресвятої
Cемінар  «Психолого-педагогічна допомога учням 5-х класів в період адаптації»
   Будь-які  перехідні періоди життя і діяльності дітей висувають специфічні проблеми, що пов’язані зі зміною в організації начальної діяльності у середніх класах. Умови, які змінилися пред’являють більш  високі вимоги до інтелектуального і особистого розвитку, до ступеня сформованості у дітей певних учбових знань, дій, навичок. Процес звикання до шкільних вимог і
 

Дякую, я вже з Вами

Запрошуємо Вас вподобати сторінку гімназії «Діалог» в Facebook