Головна сторінка сайту гімназії "Діалог" > Новини > Відвідини хлібокомбінату

Відвідини хлібокомбінату


4.10.2012, 10:34

   2 жовтня учням гімназії «Діалог» випала унікальна нагода відвідати хлібокомбінат №11, що є головним столичним заводом , який  посідає перше місце по забезпеченню киян свіжою здобою.

   Вже на далеких підступах до столичного хлібокомбінату відчувся духмяний аромат свіжовипеченої продукції.  Саме тут виготовляють борошняні вироби більш як п’ятдесяти найменувань, серед яких традиційні  батони, “український”, різноманітні булочки, печиво, а ще смачні тістечка та торти. Відверто кажучи, мене зацікавила насамперед новинка — перший у нашому  місті, та й в Україні, “Зерновий” або, як його ще називають, «безборошняний» хліб

   Тут для школярів влаштували цілу  екскурсію.  Учні на власні очі побачили майже  весь процес випічки хлібобулочних та кондитерських виробів.

   На Хлібокомбінаті  щодоби виготовляється  в середньому  55 тонн  хлібобулочних виробів.  А самого хліба – 35 тонн.  Розповідаючи  про паляниці,  екскурсовод  зазначив, що покупці, незважаючи на випуск 6 сортів хліба,  вибирають виключно пшеничні. А ось з додаванням  житнього борошна , соціальні й дешевші та корисніші для здоров’я – купують неохоче.

   Також  тут виготовляють  святкові короваї,  народжується понад 20 видів тортів та тістечок, а  також  8 видів сушок та інших кондитерських виробів.  Тільки заради цього варто піти на цю екскурсію, аби дізнатися,  відчути,  розглянути  і, звичайно  ж,  спробувати хліб,  народжуваний умілими руками сучасних пекарів.

 Литвиненко Ольга 10-Б

Відвідини хлібокомбінату Відвідини хлібокомбінату


Повернутися назад